In ‘De drie van’ legt NUsport elke vrijdag drie stellingen voor aan iemand uit de voetballerij. Deze keer Erik Pieters (24), die zondag in de topper tegen Ajax eindelijk weer bij de selectie van PSV zit.

Door Rypke Bakker

1. Ik heb af en toe best kunnen lachen om al die grappen over mij op Twitter en Facebook.

"Oh ja, natuurlijk. Het hoort erbij en ik kan het hebben. 'PSV speelt niet meer met een ruit op het middenveld.' 'Ruiten troef.' Ik heb het allemaal voorbij zien komen. En erom kunnen lachen. Ik houd wel van dat soort humor."

"Vrienden hebben er ook genoeg grappen over gemaakt. En zelfs mijn ouders. 'Houd je poot stijf, Erik', zei m’n vader dan."

2. Wees gerust Eindhoven, nu ik terug ben worden we alsnog kampioen.

"We moeten kampioen worden. En ik heb er alle vertrouwen in dat het zondag, met de steun van de fans, goed komt. Ik weet zeker dat deze groep het kan. Het moet nu gebeuren. Al moest dat de afgelopen jaren ook al, maar toen hebben we gefaald. Zo eerlijk moet ik zijn.”

“Met mij persoonlijk gaat het de goede kant op. Ik ga maandag nog wel naar het handencentrum. Nog even een paar testen doen. Dat zal voorlopig zo blijven, die controles. En verder moet ik m’n oude niveau zo snel mogelijk weer te pakken hebben, zorgen dat ik dit seizoen nog van waarde kan zijn."

"Daar ga ik nu voor. Het wordt alweer de derde keer dat ik terugkom. De vorige keer heb ik het zelf verziekt. Laat drie keer genoeg zijn."

3. Ik vertrek pas bij PSV als ik met de schaal op het Stadhuisplein heb gestaan.

"Ik ben op dit moment totaal niet bezig met een transfer. De interesse zal er zijn. Leuk dat ik in beeld ben bij andere clubs. Op zich ook wel gek als je zolang niet gespeeld hebt. Maar ze weten wat ik kan."

"Maar nogmaals, ik ben er nu niet mee bezig. Ik wil zo fit mogelijk worden. Belangrijk zijn voor de groep, of dat nou op het veld is of op de bank. Ik focus me op PSV, heb hier nog wat in te halen."