FC Groningen staat zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met een debutant aan de aftrap. De negentienjarige Timo Letschert neemt in Almelo de plaats in van de geschorste Virgil van Dijk. 

De Noord-Hollander profiteert van de blessure van Johan Kappelhof, die normaliter de vervanger van Van Dijk zou zijn.

Trainer Robert Maaskant, die verdediger Maikel Kieftenbeld weer terug heeft na een schorsing, heeft niet overwogen om een middenvelder naar achteren te halen.

''Ik heb in de winterstop aangegeven minder te willen wisselen en daar hoort deze keuze bij'', aldus de scheidend trainer. ''Hij is erg balvast en in de persoonlijke duels is hij stevig en doet hij het heel goed.''

Heracles Almelo

Bij Heracles ontbreekt smaakmaker Lerin Duarte. De middenvelder hield aan het verloren duel met Ajax (4-0) van vorig weekeinde een scheurtje in een hamstring over.

Thomas Bruns keert daarentegen weer terug van een schorsing. Trainer Peter Bosz verwacht dat zijn ploeg het spel zal moeten maken.

''In Groningen lieten zij het initiatief ook al aan ons. Ik hoop dat we met de steun van ons fanatieke thuispubliek de drie punten in Almelo kunnen houden.''