De voorzitter van de Hockey Hoofdklasse CV, Madeleine Buise, kan niet anders dan erkennen dat het hockeyjaar 2013-2014 'een gedrocht' zal worden. Dat stelt zij in het Eindhovens Dagblad.

Volgens de krant willen bondscoaches die met hun team deelnemen aan het WK 2014 in Den Haag 'minstens vijf weken voorbereidingstijd'.

Het mondiale kampioenschap begint op 31 mei, waardoor de competitie al eind april afgewerkt moet zijn. Mogelijk wordt een play-off-wedstrijd per ronde geschrapt, waardoor tijd wordt bespaard.  "De play-offs bestaan nu telkens uit drie duels, maar twee kan ook", stelt Buise. "Dat weten we uit ervaring."

"Dat de competitie een gedrocht wordt, is een gegeven", erkent de voorzitter. "Dat zien we al een tijdje aankomen met z'n allen. Iedereen zal concessies moeten doen."

Eén van die concessies is dat er vaker een dubbel programma in het weekeinde zal moeten worden afgewerkt. Dat betekent dat er ook op vrijdag gehockeyd zal worden.

"Je hebt dan minder toeschouwers en dus inkomstenderving, omdat andere teams niet spelen. De pr-waarde is ook minder", waarschuwt Oranje Zwart-bestuurder Harry van Hout. "De NOS komt bijna nooit naar die duels. Het wordt sowieso een draak van een competitie."