Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lionel Messi

Messi op de bank bij Barça, Robben start bij Bayern

Lionel Messi begint woensdagavond bij Barcelona op de bank bij de kwartfinale in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.
Door ANP

Dat heeft de technische staf van de club gemeld. Messi is niet helemaal fit. Hij heeft last van een spierblessure.

Hij liep de kwetsuur een week geleden bij de eerste confrontatie in Parijs op. Messi viel destijds uit. De eindstand van de wedstrijd in Frankrijk was 2-2.

Cesc Fabregas is de vervanger van Messi. Hij scoorde het afgelopen weekeinde drie keer in het competitieduel met Mallorca (5-0). Fabregas vormt nu de aanval met David Villa en Pedro.

In tegenstelling tot bij het eerste duel start PSG niet met David Beckham. De Engelsman behoort eveneens tot de wissels. Ook Gregory van der Wiel zit op de bank.

Robben

Arjen Robben verschijnt in Turijn bij Bayern München aan de aftrap voor de return in de Champions League tegen Juventus. De Nederlandse vleugelspits heeft van trainer Jupp Heynckes opnieuw een basisplaats gekregen.

Vorige week viel Robben in de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse kampioen (2-0) na een kwartier in voor Toni Kroos, die geruime tijd is uitgeschakeld door een spierblessure in zijn bovenbeen. Afgelopen zaterdag was Robben daardoor ook al basisspeler in de kampioenswedstrijd van Bayern bij Eintracht Frankfurt (0-1).

Heynckes heeft ook Javi Martinez, verlost van een schorsing, weer een basisplaats gegeven. Daardoor begint Luiz Gustavo op de bank.

Juventus treedt met vier wijzigingen aan in vergelijking met de wedstrijd in München. Arturo Vidal en Stephan Lichtsteiner zijn geschorst, Federico Peluso en Alessandro Matri zitten op de bank. Paul Pogba, Simone Padoin, Kwadwo Asamoah en Mirko Vucinic hebben de basisplaatsen ingenomen.

Aanbevolen artikelen