De hippische federatie van België heeft woensdag het sporttechnisch kader gepresenteerd, die de komende jaren een goede basis moet leggen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Sjef Janssen wordt daarbij de verantwoordelijke man voor de dressuur.

''Ik zie veel potentieel voor de komende jaren'', zei de Nederlander. ''Daarom ga ik niet alleen aandacht besteden aan de gevestigde namen, maar zeker ook aan de talenten. Wat dat betreft is 2013 een ideaal overgangsjaar om dingen in kaart te brengen.''

Janssen zwaaide na de Spelen van Londen af als bondscoach van de Nederlandse dressuurploeg. De trainer, die in 2012 vocht tegen een tumor in zijn hoofd, begeleidt nog wel topcombinaties op zijn stal in Noord-Brabant.

Daaronder bevinden zich wereldtoppers als Adelinde Cornelissen en de Duitser Matthias Rath, de berijder van het toppaard Totilas.

De Belgen hebben een internationaal kader in huis gehaald om de sport verder te ontwikkelen. De Duitser Kurt Gravemeier wordt de bondscoach van de springruiters, de Brit Mark Philips neemt de eventing onder zijn hoede.