De hockeysters van Laren hebben ook het derde ECCC-groepsduel gewonnen. In Hamburg was de Gooise ploeg met 5-0 te sterk voor Atasport. Laren speelt maandag de halve finale tegen de nummer twee uit poule A.

De Gooise equipe kreeg al snel in de wedstrijd de kans om via een strafcorner de score te openen, nadat Macey de Ruiter op haar stick werd geslagen.

De doelpoging van Kim Lammers mislukte echter. Zeven minuten later was het wel raak voor de topscorer van vorig seizoen. Een strakke dribbel van De Ruiter werd door Lammers gepromoveerd tot een doelpunt: 1-0. 

De ploeg van coach Maarten Gehner bleef - weliswaar niet met flitsend hockey - de overhand houden en in de 27e minuut was het weer raak voor de Gooise vrouwen.

Lammers maakte vanuit een corner haar tweede doelpunt van de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft zorgde Juliette Hentenaar ervoor dat de ruststand 3-0 werd. Hentenaar liet met een harde cornerslag de Atasport-goalie kansloos.

Tweede bedrijf

Na rust bleef Laren de bovenliggende partij, maar het scoren verliep moeizaam. Pas in de slotfase van het duel breidden de blauwhemden de stand uit.

Fabienne Roosen tekende voor de 4-0, waarna Maxime Kerstholt de 5-0 op haar naam schreef. Atasport kreeg nog een grote kans om de eretreffer te maken.

Goalie Charmaine van Wensen - die aan het begin van het vierde kwart werd ingebracht - reageerde echter uiterst attent en voorkwam een tegentreffer.

Den Bosch

Den Bosch is na zondag nog steeds ongeslagen in de ECCC. Eerder won de Bossche formatie van Club de Campo (7-1) en Hamburg (3-1). Zondag werd Ritm-Azot Grodno verslagen: 2-0.

Den Bosch had het in de eerste helft zichtbaar moeilijk met de tactiek van de vrouwen uit Wit-Rusland. Ritm-Azot Grodno speelde erg verdedigend en volgens het halfcourt-systeem.

Desondanks waren de Brabanders heer en meester in het veld en kwamen ze verschillende keren dicht bij een openingstreffer.

Het lukte de formatie van coach Raoul Ehren echter niet om de score te openen. Zo gingen de laatste passjes in de cirkel regelmatig mis en bleven de gekregen strafcorners onbenut.

De Wit-Russen kregen ook een aantal kansen, maar meer dan een handvol was het niet. Goalie Lizzy Koeton hoefde slechts eenmaal in actie te komen.

Openingstreffer

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. Den Bosch - met inmiddels Sophie Bravenboer in het doel - bleef druk zetten op de verdediging van Ritm-Azot Grodno, maar lange tijd lukte het de ploeg niet om doel te treffen.

Uiteindelijk was het Pauline Brugts die haar team via een corner op voorsprong zette. Even later verdubbelde Sabine Mol de stand, door de bal hard in het doelnet te slaan.