Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Landstede

Volleyballers Landstede landskampioen

De zinderende strijd om de landstitel in het mannenvolleybal is zaterdag in het voordeel beslecht van Landstede.
Door ANP

De ploeg uit Zwolle won in een uitverkocht eigen huis de vijfde en beslissende wedstrijd van Abiant Lycurgus uit Groningen.

Vijf sets waren nodig om de beslissing te forceren. Landstede won dat spannende slotakkoord met 15-11 en veroverde voor het eerst in de clubgeschiedenis de titel.

Tegenstander Lycurgus, dat ook op jacht was naar zijn eerste landskampioenschap, nam in het laatste duel brutaal het initiatief. De ploeg van coach en oud-international Ronald Zoodsma kwam 2-0 in sets voor.

De Groningse club slaagde er echter niet in door te drukken en Landstede voelde zich met steun van de eigen supporters steeds sterker worden.

De ploeg van trainer Redbad Strikwerda, dit seizoen voor het eerst aan het roer bij Landstede, vocht zich terug in de wedstrijd en won vervolgens drie sets op rij.

'Mooi probleem'

''Helemaal geweldig'', zei trainer Strikwerda na de sensationele zege. ''We stonden met 2-0 achter en ik dacht, dat is een mooi probleem, maar niet een echt probleem."

"Vervolgens zijn we gaan zoeken naar verbeteringen in het spel. Het was van belang agressiever te spelen en veel meer voor het punt te gaan.''

Het bestuur van Landstede trok Strikwerda voor dit seizoen aan. Hij maakte Dynamo uit Apeldoorn drie keer kampioen, maar kreeg in Zwolle niet de opdracht mee om al meteen de titel binnen te halen.

''Maar ik zei bij de eerste training van het seizoen dat ik tegenover de kampioenen van het seizoen 2012-2013 stond. Een aantal sloeg steil achterover van verbazing, maar uiteindelijk heb ik de hele ploeg meegekregen.''


Lees meer over:

Volleybal

Aanbevolen artikelen