Waar het in de competitie allemaal totaal niet wil lukken, daar gaat het in Europa een stuk voortvarender voor de vrouwen van Laren. De ploeg van coach Maarten Gehner won zaterdagmiddag ook haar tweede duel op de EuroHockey Club Champions Cup van Rott-Weiss Köln met 1-2 en plaatste zich hiermee voor de tweede ronde.

Zonder de geblesseerde Naomi van As keek de Gooise ploeg binnen tien minuten tegen een achterstand aan. Een scrimmage voor het doel van Joyce Sombroek, verdween uiteindelijk in het doel: 1-0.

Tien minuten later leek Kim Lammers de stand gelijk te trekken, na een een-tweetje met Macey de Ruiter, maar haar goal werd afgekeurd.

Een kwartier voor rust kwam Laren echter alsnog op gelijke hoogte. Een pass van routinier Miek van Geenhuizen werd door De Ruiter tot doelpunt gepromoveerd.

Lammers

Na rust drong Laren aan en kreeg uiteindelijk loon naar werken. Vijf minuten voor tijd zette goalgetter Lammers haar naam alsnog op het scorebord en bezorgde haar ploeg daarmee de tweede zege in Hamburg.   

Laren kan een plek in de tweede ronde inmiddels niet meer ontgaan. Met tien punten uit twee wedstrijden leidt de ploeg de dans in poule B. Leicester en Köln volgen op respectievelijk vier en vijf punten, maar treffen elkaar zondag waardoor maximaal één ploeg nog boven de Nederlandse titelverdediger kan eindigen.

Den Bosch

Den Bosch, dat in de andere poule uitkomt, moest tegen UHC ook een achterstand wegwerken. Halverwege het duel stond de ploeg uit Hamburg met 1-0 voor dankzij Vivien Tahal.

Na rust nam de Nederlands kampioen het initiatief over. Lieke Hulsen scoorde de 1-1 en Merel de Blaey maakte er zelfs 1-3 van door twee strafcorners te benutten.