Golfer Joost Luiten heeft zich vrijdag tijdens de tweede ronde van het toernooi om de Trophée Hassan II in Marokko, dat tot de Europese Tour behoort, keurig gehandhaafd in de top tien.

Hij ging rond in 69 slagen, één minder dan op de openingsdag in Agadir. Met een score van 139 staat Luiten op de achtste plaats, op zeven slagen van de Duitser leider Marcel Siem.

Ondanks zijn prima klassering sloot de Nederlander zijn tweede ronde met een onbehaaglijk gevoel af. Door een bogey en een dubbele bogey verspeelde hij een nog betere uitgangspositie voor het slotweekeinde.

''Een zeer teleurstellend einde na uitstekend spel op de eerste zestien holes'', liet Luiten via Twitter weten. Hij dook meteen de sportschool in om de frustraties van zich af te schudden. ''Het is uit mijn systeem nu, de focus staat weer op zaterdag.''

Lafeber

Maarten Lafeber revancheerde zich vrijdag van zijn slechte openingsronde van 77 slagen. Voor zijn tweede omloop gebruikte hij slechts 67 slagen. Met een score van 144, goed voor de gedeelde 31e positie, plaatste Lafeber zich nog ruimschoots voor het slotweekeinde.

Voor Robert-Jan Derksen zit het toernooi er met een totaal van 150 slagen (78 en 72) op.