Willie Overtoom kan vanwege een bovenbeenblessure zondag niet in actie komen voor AZ, maar desondanks is de middenvelder toch van waarde in de aanloop naar het duel met Heracles Almelo.

''Natuurlijk heb ik Willie om informatie gevraagd, hij kent Peter Bosz goed'', zei trainer Gertjan Verbeek vrijdag op de website van de Alkmaarders.

Overtoom, international van Kameroen, verruilde Heracles in januari na een dienstverband van 4,5 jaar voor AZ.

Verbeek mist zondag in Almelo behalve 'superscout' Overtoom ook Maarten Martens, die op de weg terug is na een knieblessure. De IJslandse spits Aron Jóhansson debuteert tegen Heracles mogelijk voor de Alkmaarders.

''Hij is fit, dus ik kan hem selecteren. Die beslissing neem ik later'', zei Verbeek. ''Want waar iemand bij komt, moet namelijk ook iemand afvallen.''

Play-offs

AZ staat veertiende in de eredivisie met 26 punten en heeft de punten dus hard nodig om weg te komen uit de gevarenzone; Heracles doet met 34 punten mee om Europees voetbal.

''Als we zondag winnen dan houden we de play-offs in het vizier. Zoniet, dan hoeven we daar waarschijnlijk niet meer naar te kijken'', aldus Peter Bosz.

De coach van de Almeloërs kan tegen AZ niet beschikken over het geschorste trio Thomas Bruns, Kwame Quansah en Christian Dorda. Bart Schenkeveld is nog altijd niet fit genoeg om te spelen.