Een oom van Oscar Pistorius ontkent de verklaring van een vriend van Pistorius dat de Zuid-Afrikaanse paralympische atleet op het randje staat van zelfmoord. 

De vriend van de familie, Mike Azzie, vertelde in een BBC-documentaire dat hij zich grote zorgen maakt over Pistorius, die ervan wordt verdacht met opzet zijn vriendin Reeva Steenkamp te hebben doodgeschoten.

"Ik zou willen zeggen dat uit de gesprekken met hem blijkt dat hij een gebroken man is. Ik wil zelfs zo ver gaan dat hij op de rand van zelfmoord is."

Pistorius' oom vindt dat Azzie overdrijft. "Natuurlijk is Oscar nooit meer dezelfde. Hij moet leven met de wetenschap dat hij de dood heeft veroorzaakt van de vrouw van wie hij hield", vertelt hij aan de BBC.

"Hij gaat er zo goed mogelijk mee om, mede door de steun van zijn geliefden. Dit is een tragisch en verschrikkelijk incident dat veel levens voor altijd heeft veranderd."

Inbreker

Pistorius wordt door de aanklagers vervolgd voor moord met voorbedachten rade. Naar eigen zeggen zag hij zijn vriendin aan voor een inbreker, volgens de aanklager is er echter opzet in het spel geweest.

De atleet werd op 22 februari vrijgelaten op borgtocht. Het proces begint op dinsdag 4 juni.