Darter Michael van Gerwen is donderdag ook tijdens zijn vierde wedstrijd in de Premier League ongeslagen gebleven. De Brabander was in het Engelse Exeter veel te sterk voor de Brit Andy Hamilton (7-2).

Van Gerwen boekte zijn tweede zege in de competitie voor beste darters in de wereld. Hij speelde ook tweemaal gelijk.

Van Gerwen is nu twintig partijen op rij ongeslagen. De laatste nederlaag van de Nederlander was op nieuwsjaarsdag in de finale van het PDC WK Darts. 

Van Barneveld

Ook Raymond van Barneveld boekte een overtuigende zege. Hij stuurde de Australiër Simon Whitlock met 7-3 naar huis.

De Nederlander heeft nu drie van de vier duels gewonnen. Alleen Van Gerwen wist hem te verslaan. Dat gebeurde vorige week (7-3).

Taylor

Phil Taylor speelde verrassend met 6-6 gelijk tegen James Wade. Voor de veelvoudig wereldkampioen was dat de tweede keer. Eerder eindigde de partij tegen Van Gerwen gelijk. 

Taylor lag de hele wedstrijd op koers voor de overwinning, maar zelf bij een 6-4 voorsprong wist hij het niet af te maken. Wade pakte knap twee legs op rij en snoepte een punt weg bij Taylor.

De Schot Robert Thornton versloeg zijn landgenoot Gary Andersom met duidelijke cijfers. Hij was met 7-2 te sterk.

Lewis

Voor Adrian Lewis verloopt het Premier League-seizoen tot nu toe dramatisch. De Engelsman verloor van Wes Newton met 7-3.

Lewis verloor dit seizoen tot nu toe nog elk duel en staat bedroevend onderaan. De laatste twee darters moeten na dit seizoen afscheid nemen van de Premier League.

Newton deed wel goede zaken. Hij verliet voorlopig de gevarenzone. Het was voor hem zijn eerste overwinning. Hij speelde ook nog één keer gelijk.

Koppositie

Van Gerwen deelt na de vierde speelronde met Taylor de koppositie. Beide spelers hebben zes punten (twee overwinningen en twee gelijke spelen). Ook Van Barneveld en Hamilton hebben zes punten, maar hun leg-gemiddelden zijn slechter.