Miami Heat kon dinsdag pas in de tweede verlenging afstand nemen van de Sacramento Kings. De verdedigend NBA-kampioen won de confrontatie uiteindelijk met 141-129. 

Zowel LeBron James als Dwyane Wade speelde een zeer goede wedstrijd voor Miami. Wade scoorde 39 punten en noteerde zeven assists en acht rebounds.

James was nog beter: veertig punten, zestien assists en ook acht rebounds. "Statistieken uit een videogame", aldus coach Erik Spoelstra.

Het was James' eerste veertig punten-wedstrijd dit seizoen en ook Wade had een season high. De zestien assists van James markeerden een nieuw record in zijn carrière. Heat scoorde slechts één keer eerder 141 punten. Dat was in 1991.

En dat allemaal om van Sacramento te winnen, één van de matige teams in de NBA. Marcus Thornton scoorde 36 punten voor de Kings, het hoogste aantal voor een bankspeler in de league dit seizoen. DeMarcus Cousins (24 punten) en Tyreke Evans (26 punten) waren ook productief.

Thornton was er trots op dat zijn team twee verlengingen af wist te dwingen. "Dat laat zien dat we groeien. De Heat is een kampioensteam, zij spelen geweldig samen. Natuurlijk haat ik verliezen, maar we hebben hard gewerkt."

Clippers voorbij Bobcats

De Los Angeles Clippers hadden in eigen huis geen kind aan de Charlotte Bobcats: 106-84. Al na het tweede kwart beloofde het een gemakkelijke avond te worden voor Blake Griffin en consorten.

Griffin scoorde 24 punten, Matt Barnes had er zeventien vanaf de bank. Chris Paul noteerde in zijn eentje bijna net zoveel assists (dertien) als de Bobcats als team (zeventien). Los Angeles schoot 54 procent van zijn schoten raak, tegenover slechts veertig voor Charlotte.

De Bobcats hebben met 13 keer winst en 44 keer verlies met afstand het slechtste winstpercentage in de NBA. De Clippers achtervolgen de Oklahoma City Thunder voor de op één na beste balans in het westen.

Uitslagen

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 84-98
Indiana Pacers - Golden State Warriors 108-97
Miami Heat - Sacramento Kings 141-129 (tweemaal overtime)
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 98-101
New Orleans Hornets - Brooklyn Nets 97-101
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 90-95
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolve 84-83 (OT)
Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 106-84

Lees voor uitgebreide coverage van alle Amerikaanse sporten dagelijks www.usasports.nl en bekijk ESPN America, www.espnamerica.com.