BRUGGE - Met een doelpunt in de hectische slotfase heeft Samuel Armenteros Anderlecht alsnog aan een punt geholpen in de uitwedstrijd tegen Club Brugge.

De koploper knokte zich terug van een 2-0-achterstand.

Met de 2-2-stand op het bord moest de Nederlandse verdediger Bram Nuytinck nog met rood naar de kant wegens het neerhalen van Brugge-invaller Ivan Trickovski.

Anderlecht heeft negen punten voorsprong op Zulte-Waregem dat niet in actie kwam.

Club Brugge leidde na ruim een uur met 2-0 door doelpunten van Vadis Odjidja (voor rust) en topschutter Carlos Bacca, zijn negentiende van dit seizoen.

Maar het door John van den Brom getrainde Anderlecht kwam terug; eerst in de 79e minuut door een treffer van Massimo Bruno, waarna de in de winterstop van Heracles Almelo overgekomen Armenteros drie minuten voor tijd gelijkmaakte.

Brugge blijft op achttien punten, de totalen worden bij het begin van de play-offs gehalveerd.

Luik - Genk

De andere topper in de Jupiler Pro League tussen Standard Luik en Racing Genk eindigde in 0-0. Standard speelde de laatste minuten van het duel met tien man na het wegzenden van George Tucudean.

Bij Genk ontbrak coach Mario Been vanwege griep. Zijn vervanger Pierre Denier haalde spits Glynor Plet vroegtijdig naar de kant. De Limburgers blijven derde op 14 punten van Anderlecht.

Lierse pakte onderin belangrijke punten door Beerschot met 3-1 te verslaan. Oud-Willem II'er Arjan Swinkels maakte de derde treffer voor de gasten uit Lier.