DÜSSELDORF -  Judoka's Dex Elmont en Anicka van Emden hebben zaterdagavond medailles over gehouden aan het belangrijke judotoernooi van Düsseldorf.

Elmont verloor de finale van de klasse tot 73 kilogram van Pierre Duprat en moest zo genoegen nemen met zilver.

De Nederlander steekt al snel in het seizoen in goede vorm. Hij vocht na de Olympische Spelen zo'n half jaar geen wedstrijden en vierde twee weken geleden in Parijs zijn rentree op de tatami met brons.

In Düsseldorf opende de tweevoudig vice-wereldkampioen met een zege op Zoerab Nozadze uit Georgië. Hij versloeg vervolgens de Spanjaard Javier Ramirez en was ook te sterk voor Anton Tisjenko uit Oekraïne. Elmont bereikte de eindstrijd door de Sloveen Rok Draksic te verslaan.

Van Emden

Van Emden won een bronzen medaille (-63 kg) bij het toernooi in Düsseldorf.

De Haagse, onlangs in Parijs ook al op het podium (zilver), verloor in de Duitse Grand Prix in de halve eindstrijd op beslissing van de Japanse Kana Abe.

In het duel om de derde plaats tegen Megumi Tsugane, eveneens uit Japan, gaven de scheidsrechters Van Emden het voordeel nadat er niet was gescoord.

Jeroen Mooren

Jeroen Mooren (-60 kg) werd ditmaal snel uitgeschakeld. Bij zijn rentree op de wedstrijdmat, na de lange pauze na de Olympische Spelen, veroverde hij vorige week in Boedapest meteen brons.

In Duitsland won de lichtgewicht nog wel op ippon van de Peruaan Juan Postigos, maar hij ging er vervolgens tegen de Braziliaan Diego Santos uit. Dat was een jurybeslissing.