LANDGRAAF - De hardste schreeuw van blijdschap toen Bart van Roosmalen als derde over streep kwam bij de WK-wedstrijd Crashed Ice in Landgraaf was waarschijnlijk van zijn coach Falko Zandstra. De oud-langebaanschaatser kon niet geloven dat zijn pupil op het podium stond.

Door Anne Joldersma

"Dit is echt heerlijk, super!", jubelde Zandstra na afloop. "Wie had dit nou kunnen dromen? Toen de laatste vier boven stonden vroeg ik aan Remo of dit echt de laatste race was. Of er daarna niet nog meer zouden komen. Ik kon het gewoon niet geloven dat Bart daar bovenaan de start van de finale stond."

Volgens Zandstra is de derde plaats, de eerste Nederlandse podiumplaats in de geschiedenis van Red Bull Crashed Ice, loon naar werken. Dit geeft wel het gevoel dat we echt iets neergezet hebben. Voor Bart en voor ons."

Barrière

"Ik vind het echt geweldig voor hem. Dit geeft zo'n kick, ook voor de andere jongens. Ze hebben hier allemaal sterk gereden."

Volgens de coach wordt het nu makkelijker om in de toekomst vaker het podium te bereiken. "Als zo'n barrière eenmaal doorbroken is, is het makkelijker om dat wederom te bereiken. Hoewel in deze sport elke baan wel anders is. Dat maakt het wel weer lastiger."

Bekijk de video