Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rick van den Hurk

Van den Hurk niet op World Baseball Classic

HOOFDDORP - Rick van den Hurk zal niet deelnemen aan de World Baseball Classic, het prestigieuze landentoernooi dat tussen 2 en 19 maart wordt afgewerkt in Japan, Taiwan, Puerto Rico en de Verenigde Staten. 
Door NUsport/Michel Abbink

Door Michel Abbink

Dat laat de 27-jarige werper weten aan NUsport. "Ik kies ervoor om te acclimatiseren bij mijn nieuwe club Samsung Lions. We zitten dan in de voorbereiding, dat is een belangrijke periode."

"De World Baseball Classic is een geweldig toernooi en ik verwacht dat Nederland ver zal komen, maar het is voor mij belangrijk om te wennen in Zuid-Korea."

Van den Hurk tekende een contract voor één jaar bij Samsung Lions, dat hem overnam van MLB-club Pittsburgh Pirates.

"Tijdens het off-season hoorde ik van mijn zaakwaarnemer dat er veel interesse was. De club liet weten dat ze openstond voor een verkoop. Toen begreep ik dat ik achteraan zou moeten aansluiten bij de Pirates, met die duidelijkheid was ik blij."

Moedeloos

De werper sleet het afgelopen jaar liefst vier clubs. "In Nederland denken ze vaak dat je daar zelf voor kiest, maar dat is niet zo. Je komt in een pool met spelers terecht, je bent vaak een speelbal. Daar werd ik moedeloos van, al hoort het wel bij deze business. Bij Samsung Lions hoop ik op stabiliteit, het is belangrijk dat ik dit jaar dertig starts maak, zodat ik kan groeien."

Van den Hurk verwacht veel van zijn verblijf in Zuid-Korea. "De club is de afgelopen twee jaar kampioen geworden en heeft ook beslag gelegd op de Azië Cup. Het grote doel is natuurlijk een derde titel. Ik wilde ook per se naar een ambitieuze club."

"Mijn droom blijft de MLB, wie weet welke clubs er aan het eind van dit jaar belangstelling tonen."


Lees meer over:

World Baseball Classicrick van den hurk

Aanbevolen artikelen