HOOFDDORP - Phil Taylor probeerde zondag na zijn zege op Raymond van Barneveld in de halve finales van het WK darts het incident na afloop, waarbij de twee leken te ruziën en Taylor eerst z'n opponent negeerde en vervolgens pas opzocht, te bagatelliseren. 

"Hij baalde heel erg van zijn verlies en ik was juist heel blij, maar er is geen sprake van animositeit tussen ons", meldt Taylor op de website van de PDC. "Sterker nog: ik ben waarschijnlijk de grootste fan van 'Barney'."

"We wilden beiden zo graag winnen. Raymond kwam fantastisch terug, volgens mij was hij zichzelf niet aan het begin van de partij. Hij liet zijn hoofd snel hangen nadat ik enkele goede finishes noteerde. Daarna leek hij even niet te stoppen. Gelukkig pakte ik de tiende set, anders had ik verloren."

In de finale van dinsdag stuit Taylor op Michael van Gerwen. "Ik denk dat hij momenteel het beste darts speelt van iedereen in de afgelopen 25 jaar. Hij is briljant. Wie gooit er nu bijna twee keer een negendarter achter elkaar? Het is verbazingwekkend."