BORMIO - De Oostenrijkse skiër Hannes Reichelt en de Italiaan Dominik Paris zijn zaterdag bij de wereldbekerwedstrijd op de afdaling in Bormio samen op de eerste plaats geëindigd.

Ze kwamen beiden na een tijd van 1.58,62 over de finish.

De Noor Aksel Lund Svindal, leider in de stand van de wereldbeker algemeen, werd derde op slechts eenhonderdste. Reichelts landgenoot Klaus Kroll finishte op tweehonderdste als vierde.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de wereldbeker bij de mannen dat de verschillen tussen de top vier zo klein waren.

Voor Paris betekende het ook zijn eerste zege in de wereldbeker in zijn loopbaan. ''Ik heb er altijd van gedroomd om op de afdaling bij de besten te horen. Vandaag is mijn droom uitgekomen'', jubelde de Italiaan.

Reichelt was voor de zesde keer succesvol, maar voor de eerste maal op de afdaling. ''Ik ben er trots op dat ik nu op het lijstje van Oostenrijkse winnaars op de afdaling sta. Dat is heel belangrijk bij ons. Ik heb nog is de juiste wedstrijd gekozen, de een na moeilijkste na Kitzbühel'', zei Reichelt na afloop.

Svindal was onder de indruk van de kleine verschillen. ''Ik heb dit nog nooit meegemaakt'', aldus de Noor, die zijn leidende positie in de algemene wereldbeker verstevigde.