HOOFDDORP - Het geschil tussen Robert Doornbos en zijn voormalige geldschieter Harry Muermans heeft een nieuw dieptepunt bereikt.

De zakenman eist een geldsom van één miljoen euro van de coureur en heeft daarom beslag laten leggen op het woord- en beeldmerk 'Bobby D', meldt zakenblad Quote.

De vete tussen de twee duurt al enkele jaren. Volgens Muermans is Doornbos hem miljoenen euro's aan geleende sponsorgelden schuldig.

"Ondanks dat Doornbos aangegeven heeft om met Muermans in gesprek te gaan (twee keer) en dit niet is nagekomen, is er beslag gelegd op de merkrechten van Doornbos met het oogpunt tot veilen in februari", laat een belangenbehartiger weten aan het zakenblad.

De huidige claim is gebaseerd op een 'kleinere zaak' die afgelopen jaar diende voor de rechtbank. Daarin werd Muermans in het gelijk gesteld voor een bedrag van één miljoen euro.

De Robert Doornbos BV werd daarop failliet verklaard, maar het faillissement werd later teruggedraaid door de rechter. Muermans claimt dat Doornbos hem in totaal ruim elf miljoen euro schuldig is.

Geen pijn

"Dit slaat nergens op", liet Doornbos aan Quote weten toen hij hoorde van het nieuws. "Maar goed, het is Harry's manier van zaken doen. Ik heb de zaak in Almelo al gewonnen, en ik weet zeker dat het goed komt, ook in hoger beroep. Dit doet me geen pijn."

"We hebben de boeken laten inkijken en daar valt echt niks op aan te merken. Ik zie het zo: we kunnen nu zonder problemen uit elkaar gaan en uit elkaars leven verdwijnen."

"Ik wil de zaak wel schikken, maar dan moet men niet vergeten dat mijn naamschade ook in geld is uit te drukken. Het racen is mij gewoon onmogelijk gemaakt. Voorlopig heb ik geld genoeg om de advocaten te betalen, maar men moet zich realiseren dat aan het eind van de rit geen pot met goud staat."

Mede dankzij de financiële steun van Muermans schopte Doornbos het in het vorige decennium tot Formule 1-coureur. Hij kwam uit voor Jordan (testcoureur), Minardi en Red Bull Racing. Later was Doornbos actief in de Amerikaanse racerij, waaraan Muermans wederom financieel bijdroeg.