HOOFDDORP - Michael van Gerwen is van mening dat Phil Taylor te verslaan is op het WK darts. De Engelsman won het toernooi van de PDC al vijftien maal en is ook dit jaar als eerste geplaatst.

De laatste twee edities lukte het Taylor echter niet om de titel te winnen en Van Gerwen denkt dat er ook dit jaar kansen liggen voor andere darters.

''Als hij niet zijn topniveau haalt, zijn er mensen die hem kunnen verslaan. Zo simpel is het'', zegt de 23-jarige Van Gerwen in gesprek met Sky Sports.

''Je moet jezelf altijd goed voorbereiden als je tegen Phil Taylor speelt, je moet 110 procent inzet tonen anders win je niet van hem.''

Van Gerwen versloeg de Engelsman recent tijdens de Grand Slam of Darts, maar kan Taylor op het WK pas in de finale tegenkomen. De Nederlander treft in de derde ronde eerste nog de voormalige nummer een van de wereld Colin Lloyd.

''Ik speel graag tegen hem. Ik heb veel respect voor hem, maar de laatste onderlinge confrontaties heb ik gewonnen. Ik hoop dat het in mijn voordeel is de komende wedstrijd.''