HOOFDDORP - Strafcornerspecialist Mink van der Weerden van Oranje-Zwart is vanwege een voetblessure buiten de selectie gehouden voor de Champions Trophy in Australië.

Bondscoach Paul van Ass vindt het wedstrijdschema, zes duels in negen dagen, te belastend voor het herstel van zijn kwetsuur.

Wie neemt de strafcorners nu jij er niet bent?
"Er is een aantal jongens die mijn rol wat betreft de strafcorners kan overnemen. Je hebt Jeroen Hertzberger en Glenn Schuurman, die in mijn plaats mee is naar Australië."

Is de strafcorner nu minder gevaarlijk?
"Dat is lastig te zeggen. Op de vorige Champions Trophy werden er door alle landen weinig tot geen strafcorners benut. Maar op de Spelen in Londen weer boven de vijftig procent, geloof ik. Het is dus heel erg afhankelijk van hoe er gespeeld wordt."

Maakt Nederland kans op de overwinning zonder jou en de gestopte Teun de Nooijer, Floris Evers en Roderick Weusthof?
"Ja, daar ben ik wel van overtuigd. Het team is, afgezien van een aantal gestopte jongens, nagenoeg hetzelfde gebleven. Bovendien is ons spel na de Spelen nog beter ontwikkeld. Ik denk dat we de meeste concurrentie gaan ondervinden van Australië en België is volgens mij de grote outsider."

Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op de Champions Trophy zaterdag tegen Pakistan.