HOOFDDORP - Billy Bakker vindt het de hoogste tijd dat de Nederlandse hockeyers gaan oogsten, te beginnen vanaf zaterdag op de Champions Trophy in Australië. 

Door Thomas Olsthoorn

"We moeten de lijn van de Spelen doortrekken en aanvallend blijven hockeyen, die speelstijl past het beste bij ons. Ik voel me verplicht om goud of zilver mee te nemen uit Melbourne", laat de 24-jarige aanvoerder van Amsterdam weten in het magazine van NUsport.

"Maar eigenlijk moeten we gewoon een keer een toernooi winnen. Ik heb echt het gevoel dat er veel uit deze generatie te halen is. Aan onze kwaliteiten ligt het niet, we moeten alleen maar een winnaarsmentaliteit krijgen."

De afgelopen jaren wonnen de hockeyers veel medailles, maar telkens kwam de equipe tekort voor goud.

"Dat maakt ons hongerig. Het wordt tijd dat we titels gaan winnen, met goud op het WK 2014 in Den Haag als grote doel. Pas als dat lukt, kunnen we zeggen dat we daadwerkelijk een betere lichting zijn dan de vorige generatie."

Lees het volledige interview met Billy Bakker in het nieuwe magazine van NUsport. Het nummer ligt nu in de winkels en is zowel online als op de iPad bestelbaar.