RIJSWIJK - Rens Blom wordt weer zelf actief als polsstokhoogspringer. De voormalig wereldkampioen (35) maakte dat verrassende besluit maandag bekend.

Blom zou, nadat hij was teruggetreden als bondscoach, Robbert-Jan Jansen gaan trainen, maar kreeg zelf onverwacht ook weer de smaak te pakken.

Zonder echt serieuze voorbereiding ging hij dit jaar bij de afscheidsedstrijd van Danny Ecker zomaar over 5,31 meter. Voldoende reden om zijn eigen carrière nu met een jaar verlengen.

 ''Dit keer wil ik alles wél goed afsluiten'', lichtte hij toe op de website van Atletiekweek.

Blom stopte in 2008 als atleet, na een imponerende loopbaan. Hij werd dertien keer Nederlands kampioen, bracht de nationale records op 5,75 (indoor) en 5,81 meter en veroverde in 2005 in Helsinki de wereldtitel.

''Ik ben niet met een goed gevoel gestopt'', zegt hij nu. ''Het was dat jaar heel frustrerend springen. Ik had in 2007 mijn achillespees gescheurd waardoor ik mijn wereldtitel niet kon verdedigen. In 2008 haalde ik de Spelen niet. Toen was ik er klaar mee. Ik wilde wel maar mijn lichaam wilde niet mee. In bleef met een soort Jackass-gevoel zitten.''