Elke week wordt in het magazine van NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Diens reactie op stelling nummer elf verschijnt op de website. Deze week geeft Vitesse-spits Wilfried Bony (23) zijn mening.

11. Eigenlijk ben ik al 32

"Dat hoor ik vaker. Ik hoop dat jullie dat zeggen omdat ik al wat ouder klink. Dat komt omdat ik altijd met oudere ploeggenoten heb gespeeld."

"In Ivoorkust speelde ik met dikke dertigers, er was geen ruimte voor geintjes. Ook bij mijn vorige club Sparta Praag liepen er veel routiniers rond. Ben ik blij mee. Ik heb veel gehad aan ervaren teamgenoten zoals Patrick Berger, Pavel Horvath en Tomas Repka."

"Ik moest presteren en volwassen spelen, anders maakten ze me af. Zo heb ik geleerd om me te beheersen en om functioneel te voetballen. Een truc mag, maar alleen als het iets oplevert. Winnen is heilig."

"Van veel Afrikaanse jongens wordt gedacht dat ze sjoemelen met hun leeftijd. Maar dan denk ik: er doen bij clubs als Manchester Uited of Chelsea soms jongens van pas zeventien of achttien jaar mee. Dan trekt niemand hun leeftijd in twijfel. Maar misschien is dat omdat ze blank zijn, ik weet het niet."

Lees het uitgebreide interview met Bony, dat verder gaat over onder meer zijn krachtige lichaam, zijn opvallende kleding, Didier Drogba en Theo Janssen, in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.