Elke week wordt in het magazine van NUsport een bekendheid uit de voetbalwereld geïnterviewd aan de hand van tien stellingen. Diens reactie op stelling nummer elf verschijnt op de website. Deze week geeft FC Twente-spits Luc Castaignos zijn mening. 

11. Ik word de eerste Kaapverdische, Frans-Italiaanse Nederlander in Oranje

“Mijn moeder komt van Kaapverdië en heeft een Italiaans paspoort, mijn vader komt uit Frankrijk en ik ben een Rotterdammer, simpel. Voor iedere voetballer uit Rotterdam is het een droom om ooit het Nederlands elftal te halen, ook voor mij."

"Dat is de hoofdzaak, praten over bloedgroepen vind ik bijzaak. En eigenlijk is Oranje nu ook een bijzaak, want mijn prioriteit ligt nu bij Twente en ik werd niet eens opgeroepen voor Jong Oranje."

"Kwam me niet heel erg slecht uit, hoor. Ik heb veel van mezelf gevergd de laatste tijd, het was fijn om even te herstellen voordat we er weer tegenaan gaan.”

Lees de antwoorden van Castaignos op de andere tien stellingen, over onder meer Internazionale, Douglas en Martin van Geel, in het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt, online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar is.