HOOFDDORP - De Nets hebben hun eerste wedstrijd in het nieuwe stadion van de club in Brooklyn gewonnen. Washington Wizards werd in het splinternieuwe Barclays Center met 98-88 verslagen door de tweede ploeg in New York.

Sterspeler Deron Williams, die afgelopen zomer met Team USA in Londen goud won, was met 11 punten en 9 assists van grote waarde in de zege.

De Nets speelden sinds 1977 in New Jersey, maar na de overname van de Russische multi-biljonair Mikhail Prokhorov eind 2009 werd duidelijk dat de Nets drie jaar later zouden verhuizen naar Brooklyn.

Op iets meer dan tien kilometer afstand van het Madison Square Garden van de New York Knicks, vechten de twee teams om de titel van beste team in de 'Big Apple'.

Jackie Robinson

Het is voor het eerst sinds 1958 dat een club uit een van de vier grote sportcompetities in Noord-Amerika in Brooklyn zijn thuiswedstrijden afwerkt.

Het honkbalteam Brooklyn Dodgers speelde daar van 1932 tot en met 1957 en won in 1955 met de legendarische Jackie Robinson de eerste titel in de historie van de club. In 1958 verhuisden de Dodgers naar Los Angeles om daar nog vijf keer de World Series te winnen.

Het officiële openingsduel spelen de Nets op 1 november, als de ploeg meteen aantreedt tegen stadsrivaal de Knicks.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl