HOOFDDORP - De honkballers van de San Francisco Giants hebben de stand in de finale van de National League gelijkgetrokken. Voor eigen publiek werd regerend kampioen St. Louis Cardinals met 7-1 verslagen.

Grote man aan de kant van de Giants was werper Ryan Vogelsong, die in zeven innings slechts één punt toestond.

De stand in de best-of-sevenserie is nu 1-1. De derde wedstrijd in de serie staat woensdag op het programma in St. Louis.

In de eerste innings ging de wedstrijd nog gelijk op. De Giants openden de score in de eerste slagbeurt, maar de Cardinals kwamen in de tweede inning terug.

Uitgebouwd

In de vierde inning ging het echter mis bij St. Louis. Een foute aangooi van werper Chris Carpenter zorgde ervoor dat Brandon Belt het tweede punt voor San Francisco kon binnenlopen.

Maar daar bleef het niet bij. Niet veel later sloeg Marco Scutaro de bal, met drie man op de honken en twee uit, in het linkerveld.

Cardinals-speler Matt Holliday leek de bal eenvoudig op te pikken om een derde uit te maken, maar liet de bal uit zijn handschoen rollen. De Giants profiteerden optimaal met drie punten op rij.

Deze voorsprong werd door de World Series-winnaar van 2010 niet meer uit handen gegeven en in de achtste inning zelfs nog uitgebouwd naar de eindscore van 7-1.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl