HOOFDDORP - Regerend World Series-winnaar St. Louis Cardinals heeft zondag een 1-0 voorsprong genomen in de finale van de National League. Cardinals was in San Francisco met 6-4 te sterk voor Giants.  

David Freese en Carlos Beltran sloegen beiden een ‘two-run homerun’ en de ploeg van Mike Matheny had al na vier innings een 6-0 voorsprong. 

San Francisco scoorde in de gelijkmakende slagbeurt nog vier punten, maar verder lieten de aflossende werpers van St. Louis het niet meer komen.

Cardinals plaatste zich via de Wild Card Game voor de play-offs en was in de serie met Washington Nationals tot twee keer toe één strike verwijderd van uitschakeling.

“Ik denk dat we koppig zijn”, zei closer Jason Motte voor de wedstrijd. “We geven gewoon nooit op.”

Beltran, die vorig jaar nog voor Giants speelde, sloeg zijn derde homerun in deze play-offs en bracht zijn totaal op veertien postseason homeruns. Het tweede duel staat maandagavond op het programma in San Francisco.

Yankees verliezen opnieuw

De honkballers van Detroit Tigers hebben zondag een comfortabele 2-0 voorsprong genomen in de finale van de American League. Detroit was in New York met 3-0 te sterk.

Anibal Sanchez hield de slagploeg van New York, zonder de geblesseerde Derek Jeter, in toom. De 28-jarige startende werper van Detroit moest in zeven innings slechts drie honkslagen toestaan tegenover zeven strikeouts.

Hiroki Kuroda gooide perfect tot de zesde inning, maar kon niet voorkomen dat de bezoekers in de achtste inning een 3-0 voorsprong namen. Detroit had daarbij wel de hulp nodig van de scheidsrechter op het tweede honk.

Jeff Nelson gaf in de achtste inning Omar Infante ‘safe’ op het tweede honk. “Ik denk dat hij in de war raakte toen hij mijn hand zag”, zei Infante. “Natuurlijk was ik uit.” Nelson gaf na de wedstrijd toe dat het een foute beslissing was.

Yankees-manager Joe Girardi pleitte na afloop voor het gebruik van meer videoherhalingen. Het derde duel in deze serie staat dinsdagavond op het programma in Detroit.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl