BARCELONA – Rotterdam is groepswinnaar geworden tijdens de eerste ronde van de EHL. De ploeg van coach Reinoud Wolff speelde in de laatste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Berliner HC. Vrijdag veegde Rotterdam het Schotse Grange met 13-0 van het veld.

Eigenlijk was er nog bar weinig gebeurd, toen Berliner HC na een kwartier het publiek in Barcelona wakker liet schrikken.

Verdediger Pilt Arnold beukte de bal van ver de cirkel in, die vervolgens belandde op de stick van middenvelder Anton Ebeling. Hij bekroonde de eerste aanvallende actie van de Duitsers met een treffer.

Nog in het eerste kwart zorgde Rotterdam voor de gelijkmaker. De eerste strafcorner van de wedstrijd kwam op het been van de lijnstop van Berliner: een strafbal dus. Jeroen Hertzberger liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en tekende voor de 1-1.

Videoreferee

Nadat Rotterdam in het tweede kwart een aantal keer stuitte op de keeper van de Duitsers, nam Berliner in de 41ste minuut de leiding. Althans, daar leek het op. Videobeelden bewezen echter dat Niklas Cartsburg de bal niet met zijn stickhand, maar met zijn arm binnenwerkte.

Kort daarop zorgde Nick Wilson voor de terechte voorsprong voor Rotterdam. De Nieuw-Zeelander wipte van dichtbij de bal in het doel van de Duitse kampioen: 2-1.

Het duel leek als een nachtkaars uit te gaan, maar opnieuw zorgde een harde pass van Berliner voor onrust in de Rotterdamse cirkel en opwinding bij het publiek. De videoreferee werd wederom opgetrommeld om te bepalen of de bal was aangetikt in de cirkel.

Uiteindelijk bleek dat Jeroen Hertzberger het projectiel raakte, waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald. Aan de ranking in de poule veranderde dat niets: Rotterdam eindigt als eerste, Berliner is in deze groep de runner-up.