HOOFDDORP - De hockeyers van Oranje-Zwart hebben hun koppositie in de Hoofdklasse zondag met succes verdedigd middels een zege tegen Pinoké. Ook Bloemendaal liet geen steek vallen.

Pinoké - Oranje-Zwart 1-2

Oranje-Zwart hoefde als enige ploeg nog geen nederlaag te slikken in het prille seizoen. Met vijf zeges en één gelijkspel in zes wedstrijden gaan de Eindhovenaren dan ook fier aan kop in de Hoofdklasse. Op bezoek bij het goed gestarte Pinoké schoten Bob de Voogd en Rob Reckers O-Z naar een 2-1 overwinning. 

HGC - SCHC 4-1

Zes gespeeld, zes verloren. Pim Wijzenbeek zal op een betere start hebben gehoopt bij SCHC. Ook op bezoek in Den Haag ging zijn ploeg kansloos ten onder. Halverwege was alles nog mogelijk, bij een 1-0 achterstand, maar na rust liep HDM algauw uit naar 3-0 via Tom Hiebendaal en Rik van Kan. Michael Watt bracht de spanning wat terug, maar Hiebendaals tweede van de middag betekende de 4-1 eindstand.

Kampong - Den Bosch 4-1

Kampong had wat recht te zetten in het thuisduel met Den Bosch. Een week geleden gingen de Utrechters immers hard onderuit bij concurrent Bloemendaal (1-5). De Bosschenaren bleken echter van een minder niveau: 4-1.

Bij rust leidde Kampong al met 3-1 door treffers van Constantijn Jonker (2x) en Laurence Docherty, na de onderbreking bepaalde Bruno van den Bosch de eindstand op 4-1. 

Laren - Schaerweijde 2-1

Schaerweijde stevende bij rust nog af op de eerste uitzege van het seizoen. Steven Tromp had de bezoekers op voorsprong gezet, maar na rust boog Laren de achterstand om in een 2-1 overwinning. Chris Seddon en Martijn Havenga waren trefzeker voor de ploeg van Joost Bellaart.

Voordaan - Bloemendaal 3-7

Een sensatie hing in de lucht, na 48 minuten spelen in Groenekan. De thuisploeg leidde verrassend met 3-1 tegen titelpretendent Bloemendaal.

Binnen twee minuten trokken de bezoekers de stand echter al weer gelijk, om uiteindelijk met 7-3 te zegevieren. Olmer Meijer en Diede van Puffelen wisten beiden twee keer het net te vinden voor Bloemendaal.