HOOFDDORP - De ongeslagen koplopers Den Bosch en Amsterdam blijven winnen in de Hoofdklasse. Ook SCHC en Laren boekten zondag een overwinning.

Kampong - Nijmegen 3-1

Kampong herstelde zich tegen Nijmegen van de oorwassing van vorige week, toen de ploeg met 6-1 klop kreeg in Den Bosch. De Utrechters hadden het echter lastig, tegen de puntloze drager van de rode lantaarn. Julia Müller bezorgde haar ploeg met twee benutte strafcorners na rust alsnog de zege.

Laren - De Terriërs 7-1

Laren kende zoals verwacht weinig problemen met De Terriërs. Waar de promovendus vorige week op eigen zandveld tot in de slotseconden mocht hopen op een goed resultaat, daar keek ze in Laren al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Die klap kwam de ploeg uit Heiloo niet meer te boven. Na rust liep de thuisclub uit naar een simpele 7-1 zege. Maxime Kerstholt en Juliette Hentenaar troffen beiden twee keer doel. Lieke Bas verzorgde uit een strafbal de eretreffer.

Pinoké - Oranje-Zwart 2-5

In het duel der middenmoters deelde Oranje-Zwart een gevoelige tik uit aan Pinoké. De Eindhovenaren zegevierden in Amsterdam met liefst 5-2. Uitblinker was Marlies Verbruggen, die drie keer het net wist te vinden.

Hurley - Den Bosch 1-2

Zes duels, zes gewonnen. De regerend landskampioen maakte ook op bezoek bij Hurley geen fout. Gemakkelijk ging het echter niet. Pas na rust openden de Bosschenaren de score, via een benutte strafcorner van Maartje Paumen. Sabine van Silfhout trok de stand nog gelijk, maar uiteindelijk bezorgde Lidewij Welten Den Bosch de zesde zege van het nog prille seizoen.

HDM - SCHC 0-3

HDM is ook na het duel met SCHC nog altijd zonder zege. Op eigen veld verzuimden de Hagenaars te profiteren van de nederlagen van De Terriërs en Nijmegen: de ploeg ging met 0-3 onderuit. Caia van Maasakker nam twee doelpunten voor haar rekening, Renske Siersema completeerde het drietal Stichtse treffers.

MOP - Amsterdam 0-3

De Barcelona-trip van de Amsterdamse vrouwen heeft zijn vruchten afgeworpen. Terug in Nederland na het bezoek aan de Euro Hockey League, werd het verrassend goed presterende MOP met 3-0 verslagen.

Oranje-aanvaller Kitty van Male opende al vroeg de score, na rust bracht collega-international Kelly Jonker met twee treffers de de eindstand op het scorebord. Het was al de zesde zege van de Amsterdammers in evenveel duels.