HOOFDDORP - New York Yankees verloor zaterdag het eerste duel in de finale van de American League. Detroit Tigers was na twaalf innings in Yankee Stadium met 6-4 te sterk.

Een benauwde overwinning voor de ploeg van manager Jim Leyland. Detroit nam een 4-0 voorsprong mee in de negende inning, maar closer José Valverde was niet in staat om de wedstrijd in het slot te gooien.

Ichiro Suzuki maakte er met een homerun 4-2 van en de veertigjarige Raul Ibanez bracht de score op 4-4 met eveneens een homerun. Ibanez herhaalde daarmee zijn kunststukje in de derde wedstrijd in de serie met Baltimore Orioles waar hij in de negende inning ook een verlenging af dwong met een ‘two-run homerun’.

Jeter breekt enkel

Detroit besliste het duel in de twaalfde inning door twee keer te scoren. Naast een 1-0 achterstand in de serie raakte New York ook hun sterspeler Derek Jeter kwijt met een gebroken enkel. In de slotfase van de wedstrijd bleef Jeter op de grond liggen na het verwerken van een honkslag van Jhonny Peralta.

Jeter moest van het veld worden gedragen en komt de rest van dit seizoen niet meer in actie. “Een vervelende nederlaag”, zei startende werper Andy Pettitte. “Je verliest je aanvoerder, maar we moeten vooruit kijken.”

Het tweede duel staat zondagavond op het programma in New York.