VILAMOURA - Robert-Jan Derksen heeft zich in de derde ronde van het Portugal Open licht verbeterd. 

De Nederlandse golfer noteerde zaterdag zeventig slagen, één onder par, en schoof met een totaal van 212 (-1) iets op in de algemene rangschikking.

Hij sloeg drie birdies en leverde op de holes zeventien en achttien van de Oceânico Victoria Course in Vilamoura een slag in ten opzichte van het baangemiddelde.

Derksen, die nu de 44e plaats deelt, is bij het toernooi in de Algarve de enige overgebleven Nederlander. Joost Luiten en Maarten Lafeber haalden de cut niet.

De Engelsman Ross Fisher, die met drie slagen voorsprong op de naaste concurrenten de baan op ging, raakte zijn leidende positie kwijt ondanks een keurige ronde van 69. De verrassende Oostenrijker Bernd Wiesberger, die vrijdag al imponeerde met een 65'er, herhaalde die prestatie in de derde ronde.

Met een score van 200 (-13) begint Wiesberger met één slag voorsprong op Fisher aan de beslissende achttien holes. Diens landgenoot Richard Finch, de Nieuw-Zeelander Michael Campbell en de Ier Shane Lowry mogen met 204 ook nog hoop koesteren op de hoofdprijs.