BARCELONA - De hockeyers van Amsterdam zijn de Euro Hockey League zaterdag begonnen met een nederlaag. Tegen het Engelse Beeston ging de landskampioen met 5-4 onderuit. Negen minuten voor tijd stond Amsterdam nog met 4-2 voor.

Amsterdam begon alleraardigst aan het ontbijtduel op de olympische berg Montjuïc. De ploeg van Taco van den Honert opende al na zes minuten de score.

En dat gebeurde ook nog eens op bijzonder fraaie wijze: Klaas Vermeulen bediende Billy Bakker, die Santi Freixa in stelling bracht: 1-0. 

Aan het begin van het tweede kwart verdubbelde een andere Spanjaard, Roc Oliva, de stand. 

Het  tot dan tamme Beeston deed kort daarop iets terug, nadat Amsterdam zich vastliep op eigen helft. Een Britse uitval leidde tot een backhandschot van David Ames, die Amsterdam-goalie Derek van Essen in de lange hoek verschalkte.

Overuren

Na de lange pauze tussen de tweede en derde helft maakte het scorebord overuren. Bakker schoot Amsterdam naar 3-1, waarop Adam Dixon de Britten weer dichterbij bracht.

Taeke Taekema leek veertien minuten voor tijd aan alle onrust en onzekerheid een eind te maken, door de 4-2 binnen te pushen. Maar niets bleek minder waar. Beeston perste er namelijk in de slotfase nog een daverend offensief uit.

Via Martin Jones en David Ames hingen de Engelsen de bordjes in evenwicht. Zes minuten voor tijd werd de ochtenddouche nog kouder voor Amsterdam, toen Mark Wadsley de 5-4 maakte en de wedstrijd daarmee besliste.