HOOFDDORP - Destil Trappers heeft na enkele dagen echter een vervanger gevonden en kondigt vanmiddag aan dat zij Dale Weise van de Vancouver Canucks voor de duur van de NHL lock-out aan zich hebben weten te binden.

De deal met Dustin Jeffrey leek afgelopen week helemaal rond, maar het definitieve contract bleef uit en de reden voor dat besluit bleek opvallend.

"Hij zei 'ik kies voor mezelf, ik ben 24 jaar en ik ga liever met vrienden in Zagreb spelen', aldus Destil Trappers-voorzitter Ron van Gestel in een interview met Sport Amerika.

"Hij had aan ons echter gewoon een toezegging gedaan, er was een mondelinge overeenkomst, maar dat was voor hem geen reden om terug te komen op zijn beslissing niet bij ons te komen spelen."

Van Gestel gaf mede daarom te kennen dat de Tilburgse eredivisionist een eventuele vervanger pas zou aankondigen als de deal met zekerheid gesloten was en als het contract getekend en wel op hun burelen lag.

Promoten

Dat is nu het geval en voor zowel de club als de competitie goed nieuws. "Wij willen het ijshockey in Tilburg en ook Nederland promoten en hem echt gebruiken om ons team en onze jeugdspelers een ervaring mee te geven die ze misschien nooit meer meemaken," aldus Van Gestel.

De club hoopt dat de 24-jarige Canadees Weise aankomende week in Tilburg arriveert en de verwachting is dat hij volgend weekend zijn debuut zal maken in de Eredivisie.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl