BARCELONA – Rotterdam is het Europese seizoen glansrijk gestart. De vice-kampioen vernederde het Schotse Grange met maar liefst 13-0.

Daardoor is de ploeg van Reinoud Wolff nu het team met de grootste EHL-zege op zijn naam.

Veel tijd had Rotterdam vrijdagmiddag op de Montjuïc niet nodig om de score te openen. Binnen vier minuten sleepte captain Jeroen Hertzberger zijn ploeg op voorsprong.

In het eerste kwart konden de Schotten nog wel wat weerstand bieden, door zich massaal terug te trekken op de eigen helft. Maar na de eerste pauze was er geen houden meer aan voor de Britten, die debuteren op de EHL.

Simon Child en Jeroen Hertzberger zorgden na een krap half uur voor de 3-0. Kort daarop bekroonde Paul Melkert een mooie aanval over links door de vierde treffer achter de Schotse goalie te rammen. Gretig gingen de havenstedelingen op zoek naar een monsterscore.

Schiettent

Via Nick Wilson en Sjoerd Gerretsen liep de score op naar 6-0. Dat gebeurde onder toeziend oog van de speelsters van Amsterdam, die een teamweekend hebben belegd in de Catalaanse hoofdstad.

De Schotse cirkel oogde als een schiettent, want een kwartier voor tijd stond het maar liefst 8-0, door opnieuw Melkert en Wilson.

Hertzberger

Onverminderd denderde de Rotterdamse trein door. De inmiddels ingevallen goalie Berend van Eldonk zag hoe Jeroen Hertzberger er nog twee doelpunten intikte. Melkert nam nummer elf voor zijn rekening, waarna Bas Campbell zijn EHL-entree met een goal opsierde.

In de slotseconde tekende een andere Europese debutant, Joost van den Berg, voor de 13-0. Hierdoor schreef Rotterdam een record van Bloemendaal uit de boeken. De Mussen wonnen twee jaar geleden met 12-0 van Olimpia Sekvoia.