HOOFDDORP - De honkballers van de Detroit Tigers plaatsten zich donderdag voor de tweede keer op rij voor de finale van de American League. Detroit won in Oakland met 6-0 het beslissende vijfde duel met de A’s. 

Justin Verlander gooide voor Detroit zijn eerste complete wedstrijd in de play-offs. De meest waardevolle speler van vorig jaar kreeg in negen innings geen enkel punt tegen, slechts vier honkslagen tegenover elf strikeouts.

Detroit kwam op een 2-0 voorsprong in de serie, maar zag Oakland tot twee keer toe terugkomen. Verlander, die in het eerste duel met Oakland ook al domineerde met elf strikeouts, stond op toen het moest.

Detroit maakte in de zevende inning een einde aan de hoop van de A’s fans door vier punten te scoren. In de finale wacht nu de winnaar van de serie tussen de Baltimore Orioles en de New York Yankees.

Baltimore zegeviert

Baltimore Orioles forceerde donderdag met een 2-1 overwinning op New York Yankees een vijfde en beslissende wedstrijd in de serie. Shortstop J.J. Hardy bracht in de dertiende inning teamgenoot Manny Machado over de thuisplaat. Closer Jim Johnson gooide vervolgens in de gelijkmakende slagbeurt de wedstrijd op slot.

De Nederlander Pedro Strop gooide twee sterke innings met twee strikeouts en kreeg de overwinning op zijn naam.

Het beslissende vijfde duel staat vrijdagavond op het programma in New York

Washington wint

Washington Nationals versloeg donderdag de St. Louis Cardinals met 2-1 dankzij een homerun in de negende inning van Jason Werth. Zijn slagbeurt was een absolute nagelbijter, bijna elke worp van Lance Lynn resulteerde in een foutslag.

Bij de dertiende worp van Lynn was het raak. “Ik neem mijn pet af voor Werth”, moest Lynn na de wedstrijd toegeven.

“Hij is een goede speler en wist mij te verslaan.” De Nederlander Roger Bernadina bleef voor Washington op de bank. Het vijfde en beslissende duel in de serie staat vrijdagavond op het programma in Washington.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl