HOOFDDORP - De honkballers van San Francisco Giants hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van de National League. De bezoekers waren in Cincinnati met 6-4 te sterk voor de Reds.

San Francisco is het eerste team in de historie van de MLB dat na een 0-2 achterstand in de halve finale van de National League drie keer op rij een wedstrijd wint en zich weet te plaatsen voor de finale.

Daarin wacht de winnaar van de serie tussen de Washington Nationals en de St. Louis Cardinals.

Grote man aan de kant bij San Francisco was catcher Buster Posey. Nadat hij in de vijfde inning zijn teamgenoten al twee keer zag scoren, deelde hij zelf de grootste klap uit. Met alle honken bezet sloeg Posey de bal de tribunes in; een 'grand slam homerun' en een 6-0 voorsprong.

In de zesde inning hield Posey de Reds ook nog van scoren af door na een 'strikeout' direct Scott Rolen op het derde honk uit te gooien.

Het werd nog even spannend in de negende inning. Cincinnati bracht de score terug tot 6-4 met nog één uit te gaan en twee honken bezet. Sergio Romo van de Giants eindigde vervolgens de wedstrijd met een 'strikeout' op Scott Rolen.

Het betekende een domper voor de Reds, die een 2-0 voorsprong niet in eigen het Great American Ball Park niet af kon maken en nog altijd wacht op de eerste thuisoverwinning in de play-offs sinds zeventien jaar.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl