HOOFDDORP - St. Louis Cardinals gaat als laatste team naar de MLB-play-offs. De ploeg verloor op de voorlaatste dag van het reguliere seizoen met 3-1 van de al geplaatste Cincinnati Reds, maar zag de enige overgebleven concurrent Los Angeles Dodgers ook verliezen. 

Met nog één duel te spelen kan het voor de Cardinals, die zich afgelopen seizoen tot winnaar van de World Series kroonden, met een voorsprong van twee wedstrijden niet meer misgaan.

In de play-offs moeten de Cardinals het vrijdag in zogeheten wild card game opnemen tegen de Atlanta Braves. De winnaar van dat duel, slechts één wedstrijd in plaats van een serie, plaatst zich voor de halve finale in de National League.

Eerder verzekerden de Washington Nationals, Cincinnati Reds en San Francisco Giants zich als divisie-winnaars al van een plaats in de halve eindstrijd.

Laatste speelronde

Voor de teams in de American League moet de laatste speelronde de beslissing brengen. Alleen Detroit Tigers is als nummer één in de divisie nu al zeker van de halve finale.

New York Yankees heeft op de laatste dag van het seizoen een voorsprong van één duel op de Baltimore Orioles in de strijd om de divisietitel, Texas Rangers en Oakland A's staan zelfs gelijk en treffen elkaar in de beslissende slotwedstrijd.

Lees alles over Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl.