HOOFDDORP - Na vier speelrondes in de Hoofdklasse zijn er nog twee clubs zonder puntenverlies. Den Bosch en Amsterdam. Laatstgenoemde club won zondag met 3-0 bij Laren. Een overzicht van de vierde speelronde.

Hurley - SCHC 1-2
De wedstrijd op het complex van Hurley begon twinig minuten later vanwege problemen met de sproei-installatie. Na deze lichte vertraging schoot Stichtse alsnog uit de startblokken, want het eerste doelpunt voor SCHC was snel gemaakt door Caia van Maasakker.

Later in de eerste helft maakte Sabine van Silfhout de gelijkmaker. Na rust kon routinier Soledad Garcia uit een strafcorner de tweede goal maken voor Stichtse en daarmee trok de ploeg uit Bilthoven de overwinning over de eindstreep. 

Kampong - Terriërs 4-1
Kampong kwam al vroeg op voorsprong tegen promovendus De Terriërs en ging met dit kleine voordeel de kleedkamer in. Kort na rust had strafcornerspecialist Lieke Bas het antwoord op het voordeel van Kampong en zette 1-1 op het scorebord. Maar dat bleek een kort hoogtepunt voor de ploeg uit Heiloo, want Kampong kwam nog drie keer tot scoren.

Laren - Amsterdam 0-3
Het duurde even voor er in 't Gooi werd gescoord, maar in de 24ste minuut vond Rachel Taekema dan toch het doel, waardoor Amsterdam met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft deden de bezoekers er nog een tandje bij. Ellen Hoog en Eva de Goede zorgden ervoor dat de wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Amsterdam. 

MOP - HDM 2-2
Het bleef lang rustig in Vught, maar laat in de eerste helft zette Lin Schakenraad MOP op voorsprong. Vlak voor rust had HDM een antwoord en ging door een doelpunt van Mascha Kimman met een gelijke stand pauzeren.

Kort na de hervatting werd binnen een minuut de 2-1 en de 2-2 gemaakt en daarmee was de eindstand bepaald.

Oranje Zwart - Nijmegen 4-0
Nijmegen moest het opnemen tegen het sterke Oranje Zwart en dat bleek een te hoge horde. Charlotte de Vos en Tina Bachmann zorgden ervoor dat de thuisploeg met een voorsprong ging rusten. Nijmegen kon zich niet verzetten en de ploeg uit Eindhoven stevende op een grote score af.

De Vos kon nog een keer scoren uit een strafcorner en Tina Bachmann was goed voor het vierde en laatste doelpunt. Door dit verlies blijft Nijmegen de rode lantaarn dragen.

Pinoké - Den Bosch 3-6
Het was een leuke en spannende wedstrijd in het Amsterdamse Bos. Den Bosch wist twee keer op voorsprong te komen, maar Pinoké liet zich niet kennen en maakte steeds de gelijkmaker, om vlak voor rust zelfs op voorsprong te komen.

In de tweede helft gaf Den Bosch een dot gas bij en kwam door twee treffers van Maartje Paumen weer op voorsprong. Door een eigen doelpunt van Pinoké ging de wedstrijd op slot. Sabine Mol maakte met het zesde doelpunt de eindstand definitief.