HOOFDDORP - San Francisco Giants doet in de play-offs van de MLB geen beroep op Melky Cabrera. 

De 28-jarige Dominicaanse honkballer zit een schorsing uit van vijftig wedstrijden nadat hij op 15 augustus betrapt werd op het gebruik van het spierversterkende hormoon testosteron. Hij zou eventueel zijn comeback kunnen maken in de play-offs.

Cabrera’s schorsing is voorbij als de Giants een ronde verder komen, maar manager Bruce Bochy neemt hem niet op in het team. De cijfers geven hem gelijk.

San Francisco heeft een balans van 27 zeges tegen 12 nederlagen sinds het wegvallen van Cabrera en heeft de koppositie in de divisie overgenomen van Los Angeles Dodgers.

All-Star MVP

Cabrera stond voor zijn schorsing bekend als de beste slagman in de National League met een .346 slaggemiddelde. Hij speelde een hoofdrol tijdens de jaarlijkse All-Star Game.

De NL All Stars wonnen de wedstrijd en Cabrera werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler. Hierdoor heeft de National League volgende maand thuisvoordeel in de World Series.

“Ik ben teleurgesteld dat ik niet de kans krijg om mijn team te helpen in de play-offs”, schrijft Cabrera in zijn verklaring. “Ik wens mijn teamgenoten het beste en ik steun ze in de strijd om opnieuw een kampioenschap naar San Francisco te halen.”

Lees alles over de Amerikaanse sporten op SportAmerika.nl