HOOFDDORP - De doordeweekse speeldag in de Hoofdklasse voor vrouwen leverde geen verrassingen op. De traditionele top vier liet geen steken vallen en Pinoké en MOP wonnen zoals verwacht van nieuwkomers De Terriërs en Nijmegen.

SCHC-Kampong 3-1
Een doelpunt vlak voor rust en een treffer direct na de pauze bleken beslissend in de derby tussen SCHC en Kampong. Roos Drost - afgelopen zomer overgekomen van Kampong - zette Stichtse op slag van rust op 2-1 en meteen na de hervatting was Renske Siersema trefzeker.

Den Bosch-Oranje Zwart 3-0
Het ambitieuze Oranje Zwart wil zich dit seizoen dolgraag tussen de Grote Vier (Den Bosch, Laren, Amsterdam, SCHC) nestelen. Maar woensdagavond bleek landskampioen Den Bosch toch nog even een maatje te groot. Maartje Paumen, Marloes Keetels en Vera Vorstenbosch schoten de thuisploeg naar een belangrijke zege.

Pinoké-De Terriërs 4-1
Na twee nederlagen op rij kon Pinoké wel een overwinning gebruiken, en die kwam er tegen promovendus De Terriërs. Een vroege goal van Charlotte Vega hielp de ploeg van coach Etienne Spee in het zadel. In de tweede helft werd het karwei afgemaakt.

Amsterdam-Hurley 3-1
Hurley kwam brutaal op voorsprong tegen buurvrouw Amsterdam, maar vlak voor rust herstelde Amsterdam - dat niet heel sterk speelde - de orde door twee keer te scoren. Na de pauze maakte Amsterdam-spits Kelly Jonker de 3-1 en stelde daarmee de zege (de derde op rij) voor haar ploeg veilig. 

HDM-Laren 2-4
Vice-kampioen Laren ging zondag verrassend hard onderuit bij MOP en halvewege de uitwedstrijd tegen laagvlieger HDM zag het er met een 1-1 ruststand alweer niet al te best uit. Maar mede door twee goals van Maxime Kerstholt boekte Laren toch nog een ruime zege.

Nijmegen-MOP 1-2
Na twee grote nederlagen maakte Nijmegen het voor het eerst sinds de rentree op het hoogste niveau spannend. Maar dat was dan ook het enige, want ook aan de thuiswedstrijd tegen MOP hield de promovendus nul punten over. Lieke van Wijk pushte de Brabantse ploeg naar een kleine 2-1 overwinning.