MONZA - Nigel Melker heeft nog een stijve nek en pijnlijke ribben, maar die lichamelijke ongemakken weerhouden hem er niet van dit weekeinde in Monza te racen in de GP2.

''Ik ben niet bang om weer in de auto te stappen. Ik heb er juist zin in'', zei de jonge Barendrechter woensdag.

Melker crashte zaterdag hard op het circuit van Spa-Francorchamps in de hoofdrace van de talentklasse van de Formule 1. Hij raakte in de beroemde bocht Eau Rouge de controle kwijt over zijn wagen en knalde in de bandenstapel.

De Nederlander was een kwartiertje buiten westen en werd uit voorzorg met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Luik gebracht. Daar bleek dat hij geen ernstig letsel had opgelopen.

Nieuwe auto

''Het gaat goed met me. Ik train hard, waardoor je dit soort klappen kunt incasseren. Ik ben fit, dus ik herstel snel. Ik heb het al achter me gelaten en kijk nu vooruit naar Monza'', vertelt Melker, die voor de race op het Italiaanse circuit een volledig nieuwe auto tot zijn beschikking krijgt.

''De klap was destructief, want zowel de cockpit, de motor als de versnellingsbak kon in de prullenbak. De auto is afgeschreven, maar ik heb er gelukkig niets aan overgehouden.''