HOOFDDORP - Waar voor de veel atleten het seizoen er na de Olympische Spelen opzat, moet discuswerper Erik Cadée donderdag al weer vol aan de bak. De 28-jarige Brabander komt in actie bij de Diamond League-wedstrijd in het Zwitserse Lausanne.

Door Anne Joldersma

Een behoorlijke omschakeling. Na zo'n grote atletiekdelegatie in Londen ben je samen met Churandy Martina de enige Nederlander in Lausanne.
"Tja, meestal er doen meestal niet zoveel Nederlanders mee aan wedstrijden in de Diamond League. Het is een kleiner circuit, dat ben ik ook gewend. Eigenlijk zijn de Olympische Spelen een gek evenement. Daar liep ik naast atleten die vier jaar lang niet heb gezien."

Is het moeilijk je op te laden voor de Diamond League?
"De wedstrijd in Lausanne is best vreemd. Met de Spelen hebben we het hoogtepunt dit jaar al gehad. Ik ben best tevreden over mijn optreden in Londen. Tiende ondanks mijn knieblessure."

Ook nu klink je niet helemaal fit. Je bent flink aan het kuchen.
"Ik heb inderdaad een vervelend hoestje opgelopen in Londen. Maar ik hoorde dat meerdere atleten daar last van hebben. De voorbereiding op de Diamond League was de afgelopen weken niet ideaal. Maandag heb ik eigenlijk pas weer kunnen trainen."

De verwachtingen zijn dus niet al te hoog?
"Het zal spannend worden hoe het gaat. Maar ik denk dat er meer atleten zullen zijn die de afgelopen weken niet de ideale voorbereiding hebben doorlopen. Ik moet gewoon een paar keer goed gooien, dan kan ik ver komen. Ik moet mijn kop erbij houden."

Hoe zit het met de Diamond League in Birmingham, zondag. Zien we je daar ook?
"Ik sta op de wachtlijst voor Birmingham. Als ik daar een startbewijs krijg zal het dus last-minute zijn. Maar ik heb nog wel iets te bewijzen dit seizoen. Er moet iets goed gemaakt worden. Ik wil nog wel een discusje werpen. Ik heb in ieder geval mijn startbewijs voor de finale van de Diamond League in Brussel al binnen. Dat is echt gaaf."