LONDEN - De meeste Nederlandse hockeyinternationals konden zich zaterdag redelijk makkelijk neerleggen bij het verlies in de finale van de Olympische Spelen tegen Duitsland. 

Door Jasper Boks

Na de 9-2 zege op Groot-Brittannie, werd het Nederlandse spel betiteld als totaalhockey. Een verwijzing naar het Nederlands voetbalelftal in 1974.

Maar ja, die ploeg verloor destijds in de finale met 2-1 van Duitsland. In 2012 gebeurde precies hetzelfde.

Robert van der Horst: "Ik ben er inmiddels wel overheen, ik vind zilver een mooie medaille. We konden de hele finale geen vuist maken."

Duitse goal

"Dat lukt ons juist weer niet in een finale tegen de Duitsers. We krijgen weer echt zo’n Duitse goal tegen. Bij die tweede goal kwamen wij er uit, maar spelen de bal precies in een stick van hun. En dan hebben ze net weer twee man vrij voor de goal staan."

"Zo krijgen wij tegen Duitsland altijd de goals tegen. Maar over de hele wedstrijd vond ik hen net iets beter, vooral verdedigend waren ze ijzersterk."

"Maar ik vind dat we terug kunnen kijken op een fantastisch toernooi. Ze betitelden ons spel al als totaalhockey, dat is toch een geweldig compliment.”

Lees alles over de Spelen op onze special