LONDEN - De hockeysters van Groot-Brittannië hebben ook hun derde wedstrijd in poule A met winst afgesloten en daarin de nul gehouden. Het matige België werd met 3-0 verslagen.

Het zou een eitje worden voor de Britten, zo was de verwachting bij menig kenner vooraf. Vanwege de krachtsverhoudingen die nu eenmaal tussen beide hockeynaties bestaan. Maar ook vanwege de ambiance waarin de wedstrijd zou plaatsvinden.

De ambiance was er, vooral in de beginfase van de strijd waarin Groot-Brittannië het betere van het spel had. Maar dat gebeurde vooral op karakter, want fraai was het spel van de thuisploeg allerminst. Er werd gegrossierd in balverlies en tot al te veel kansen voor de doelen leidde het ook al niet.

Pas drie minuten voor rust stond Ashley Ball in de cirkel ineens op de goede plek om de bal in het Belgische doel te hameren: 0-1.

Vijf minuten na rust was het Lauren Bartlett die op aangeven van Hannah Macleod met haar backhand de tweede Britse treffer voor haar rekening nam: 2-0. En drie minuten was het Crista Cullen die de eindstand op 3-0 bepaalde uit een strafcorner, haar specialiteit.

Door het resultaat leiden de Britse vrouwen de dans in poule A voor Nederland, met dank aan een beter doelsaldo. Zaterdag wacht de strijd met China. De Belgische ploeg gaat dan op voor het duel met Japan.