LONDEN - Voor Kim Clijsters zit niet alleen het olympisch tennistoernooi erop na haar nederlaag tegen de Russin Maria Sjarapova (6-2 en 7-5). Het was ook de laatste keer dat de Belgische op Wimbledon in actie kwam.

"Het was geweldig", reageerde ze na afloop. "Het is altijd een mooie ervaring als je op het centre court speelt. Dus ik ben blij dat ik kan zeggen dat mijn laatste partij op Wimbledon op deze baan was."

De Belgische kon niet anders dan erkennen dat Sjarapova donderdag de betere speelster was. "Ze speelde vooral de eerste set erg goed. Ze serveerde sterk." 

"Van alle partijen die ik tegen haar heb gespeeld, kan ik zeggen dat haar opslag in deze het beste was. Op gras is het dan moeilijk haar te verslaan."

Hoger niveau

Sjarapova liet weten dat ze tegen de Belgische meer moest geven dan in haar eerste drie partijen van het toernooi. "Ik moest zeker een hoger niveau halen. Kim heeft zoveel ervaring als voormalig Grand Slam-winnaar."

"Ik wist dat het zwaar zou worden, dus moest ik extra gefocused zijn om de winst binnen te slepen. Vooral in de tweede set was het erg spannend. Ik ben blij dat ik deze partij heb overleefd."

In de halve finale treft Sjarapova landgenote Maria Kirilenko. "Het is mooi dat we in ieder geval verzekerd zijn van het zilver. Maar ook dat zal een zware partij worden."