LONDEN - Yvonne Hijgenaar zegt een dubbel gevoel over te houden aan de teamsprint op de Olympische Spelen. Samen met ploeggenoot Willy Kanis werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld door Australië en eindigde ze uiteindelijk als vijfde.

"We hebben een hele goede race gereden", legde de 32-jarige Hijgenaar uit. Het duo scherpte ondanks de nederlaag wel het Nederlands record aan naar 33,090 seconden.

"We hadden het brons moeten winnen. Op de Spelen is alles mogelijk en we zaten echt dicht in de buurt van Australië." Uiteindelijk waren het ook de Australische dames die het brons mee naar huis namen, achter China en Duitsland.

Volgens Hijgenaar was de olympische wedstrijd de laatste die ze samen met Kanis reed. "Waarschijnlijk wel", verklaarde ze na afloop. "Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk dat deze race de laatste van mijn carrière is geweest."

Kanis bevestigt het einde van de samenwerking. "Ja, dit is waarschijnlijk de laatste keer geweest met Yvonne. Maar ik ga waarschijnlijk wel door met racen na dit."

Frustrerend

Ook de 28-jarige Kanis baalde flink van het eindresultaat in Londen. "Het is ontzettend frustrerend, maar dit is sport. Onze race was perfect."

"We hadden om het brons moeten strijden en ik denk dat we een goede kans hadden om die medaille te winnen. Het is een klotesysteem", beschreef ze de competitieopzet.