LONDON - Novak Djokovic is door naar de halve finale van het olympisch tennistoernooi op Wimbledon. Hij versloeg Jo-Wilfried Tsonga met 6-1, 7-5. De volgende halte: Andy Murray.

"Andy is de publiekslieveling en hij stond vorige maand in de finale van Wimbledon", aldus de nummer twee van de wereld.

"Hij stond de afgelopen drie jaar in vier Grand Slam-finales, dus we weten hoe goed hij is. Maar hij is nu beter dan ooit op gras. Ik zal echt alle zeilen bij moeten zetten om de finale te bereiken."

Djokovic is het uithangbord van Servië. Hij droeg de vlag van het jonge land tijdens de openingsceremonie, dat het negatieve imago van de oorlog in het voormalige Joegoslavië probeert uit te wissen.

Het land op de positief op de kaart zetten, lukt vooral met sportprestaties. Van de beroemdste burger wordt dan ook een olympische medaille verwacht, Djokovic weet dat.

Meer medailles

"Ik weet dat ze hopen op een medaille van mij, maar we willen er meer dan één. De vorige Olympische Spelen wonnen we er drie en dit jaar willen we succesvoller zijn."

"We zijn nog niet eens halverwege en er zijn nog veel teamsporten waarin we medailles kunnen winnen, zoals volleybal en basketbal."